Lietuvos respublikos Prezidento Gitano Nausėdos vizitas gimnazijoje

  • Paskelbta: 2024-01-26
  • Kategorija: Renginiai

2024 metų sausio 25 diena bus įrašyta į Raseinių r. Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos istoriją. Šią dieną su gausia komanda gimnazijoje lankėsi LR Prezidentas Gitanas Nausėda. Susitikimo ir vykusios diskusijos tema „Įtraukusis ugdymas“. Tema aktuali, nes nuo 2024 m. rugsėjo 1 dienos visos Lietuvos švietimo įstaigos turi būti atviros vaikams/mokiniams, turintiems specialiųjų ugdymosi poreikių.

Po šilto sutikimo, bendravimo ir bendrų nuotraukų su mokiniais prasidėjo diskusija. Diskusijoje, kartu su LR Prezidentu, dalyvavo: LRP ŠMKG vyr. patarėja Jolanta Karpavičienė, LRP ESGG vyr. patarėja Irena Segalovičienė, LRP ŠMKG patarėja Jolanta Urbanovič, ŠMSM Bendrojo ugdymo departamento vadovė Jolanta Navickaitė, Žmonių su negalia teisių stebėsenos komisijos pirmininko pavaduotoja Indrė Širvinskaitė, Raseinių rajono savivaldybės Meras Arvydas Nekrošius, Vicemeras Jonas Vazgys, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Modesta Gailė, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Danutė Vizbarienė, Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos direktorė Reda Kunickienė, gimnazijos vadovai, mokytojai, tėvai, mokiniai.

Gimnazijos atstovai pasidalijo gerąja patirtimi – mokykla jau 20 metų tikslingai formuoja įtraukties kultūrą, o šiais mokslo metais išbando ir Lietuvos įtraukties švietime centro parengtą Specifinių mokymosi sutrikimų turinčių mokinių įtraukties ugdymo procese modelį.

Diskusijos dalyviai aptarė sėkmingam įtraukiojo ugdymo įgyvendinimui reikalingas sąlygas: tinkamą mokyklų infrastruktūrą, mokytojų pasirengimą, profesionalią pagalbą mokytojams, tėvams ir mokiniams, pakankamo specialistų skaičiaus užtikrinimą, taip pat vietos bendruomenių palaikymą ir visuomenės požiūrio kaitą.

Prezidentas pažymėjo, kad Vyriausybės pareiga – ne tik užtikrinti vykdomų reformų finansavimą, bet ir rodyti visokeriopą lyderystę. Kita vertus, be savivaldybių, kaip mokyklų steigėjų, atsakingo požiūrio ir atitinkamo indėlio įtraukiojo ugdymo įgyvendinimas taip pat nebus sėkmingas. Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazija ir visa Raseinių rajono savivaldybė, pasak šalies vadovo, yra sektinas gerosios praktikos pavyzdys.

Pasibaigus diskusijai ir ją apibendrinus Prezidentas, paprašytas mokinių, pasirašė mokslo metų pradžioje jo ir mecenato dr. Prano Kiznio dovanotame „Aušros“ leidinyje, gimnazijai padovanojo vėliavą ir nuoširdžiai priėmė mokinių padovanotą užrašų knygelę bei pasirašė gimnazijos Garbės knygoje.

Nors vizito gimnazijoje laikas jau visai ėjo į pabaigą kartu su visa komanda buvo apsilankyta keliose gimnazijos erdvėse: Šokoladinėje, švietimo pagalbos specialistų kabinetuose, muziejuje, Tylos kambaryje, pradinių klasių kabinetuose. Visa komanda stebėjosi patalpų išskirtinumu, funkcionalumu, jaukumu. Bevaikštinėjant buvo aptartas ir artėjantis Tūkstantmečio mokyklų programos projektas. Prezidentas pasakė, kad nebūtina būti Vilniaus ar kito didelio miesto mokykla, mažo miestelio gimnazija, joje dirbančių žmonių pastangomis, gali tapti išskirtine ne tik savo veiklomis, bet ir aplinkomis.

Tikimės, kad LR Prezidentas išvyko maloniai nustebintas ir mūsų jauki gimnazija bei nuoširdi jos bendruomenė paliks šiltus prisiminimus.

 

Nuotraukos:
Jolanta Jonaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos