Viskas Tavo rankose

  • Paskelbta: 2023-12-27
  • Kategorija: Renginiai

Kaip ir kiekvienais metais Lietuvoje įvyko Nacionalinė aplinkosaugos olimpiada 2023 (NAO), skirta 7-8 klasių mokiniams. Šios olimpiados šūkis - „Viskas Tavo rankose!“. Pagrindiniai organizatoriai EPA (elektronikos platintojų asociacija), partneriai–Lietuvos geografijos mokytojų asociacija (LGMA), Kauno technologijos universiteto (KTU) bendruomenė ir LGMA komanda. LGMA rengė metodinę medžiagą ir testo klausimus, o KTU bendruomenė pasirūpino, kad viskas vyktų sklandžiai skaitmeninėje aplinkoje. 

Lapkričio 16 dieną Nacionalinė aplinkosaugos olimpiadoje nuotoliniu būdu dalyvavo 2711 šalies mokinių iš 184 Lietuvos mokyklų, taip pat 12 Viduklės Simono Stanevičiaus 7-8 klasių gimnazijos mokinių. Rezultatai jau suskaičiuoti ir paskelbti gruodžio 16 d. Išaiškėjo, kurie iš 7 ir 8 klasių mokinių geriausiai supranta, kas yra atsakingas vartojimas! Tarp respublikos nugalėtojų mūsų gimnazijos mokinių nėra, tačiau rezultatai džiugina. Šalies aukščiausias įvertis 100 ⁒(atsakė 3 mokiniai) , mūsų gimnazijos aukščiausias įvertis 83.3 ⁒ ir šį rodiklį pasiekė 3 dalyvavę mokiniai. Sveikiname Danielę Petkevičiūtę, Justę Urbutytę ir Dilan Alarbied tapusius nugalėtojais savo gimnazijoje!. Geras žinias parodė visi gimnazijos dalyviai, kadangi atsakymų vidurkis siekė 72.5 ⁒, kai šalies žemiausia atsakymų vertė 3.3 ⁒ Visų olimpiadoje dalyvavusių 2711 mokinių atsakymų vidurkis siekė 70.27 ⁒, kas rodo, kad Lietuvos mokiniai domisi aplinkosaugos klausimais.

Olimpiados tikslas ugdyti atsakingas kartas. Didžiuojamės mokiniais, kurie dalyvauja aplinkosauginiuose renginiuose ir gilina žinias darnaus vystymosi klausimais šalyje ir pasaulyje, tuo pačiu ugdosi asmenines sveikos gyvensenos, kultūrinę, komunikavimo bei pilietiškumo kompetencijas.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos