Prevencinė pamoka ketvirtokams.

Visi suprantame, kaip svarbu mokyti vaikus saugumo kelyje pagrindų. Tam puikiai pasitarnauja susitikimai su policijos pareigūnais. Vienas iš tokiu susitikimų vyko mūsų gimnazijoje. Policijos bendruomenės pareigūnas Darius Jonaitis mokiniams kalbėjo apie saugų eismą, taisyklingą važiavimą dviračiu, paspirtuku bei dažniausiai pasitaikančias traumas.

Policijos pareigūnas papasakojo apie savo darbą ir svarbą užtikrinant visuomenės saugumą. Išsamiai aptarė dažniausiai pasitaikančias klaidas, kurias daro vaikai ir kiti eismo dalyviai bei kaip jų išvengti. Ketvirtokai išgirdo, kodėl labai svarbu dėvėti šalmą, atšvaitus ir laikytis visų saugaus eismo taisyklių. Taip pat pareigūnas akcentavo, kad dviračiu važiuoti be suaugusiųjų priežiūros galima tik nuo keturiolikos metų, o paspirtuku- nuo šešiolikos. Susitikimo pabaigoje mokiniai galėjo užduoti klausimus, susijusius su eismo taisyklėmis ar policijos darbu.

Ši pamoka- susitikimas su policijos pareigūnu Dariumi- buvo ne tik naudingas, bet ir labai įdomus mokiniams. Jis priminė, kad eismo taisyklių laikymasis gali išgelbėti gyvybę ir apsaugoti nuo sunkių traumų.

Toks bendradarbiavimas tarp gimnazijos ir policijos yra svarbus žingsnis siekiant ugdyti atsakingus eismo dalyvius.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas