Karjeros diena pradinukų apsuptyje

Kiekvieno vaiko svajonės apie ateitį prasideda jau nuo mažumės. Vieni nori tapti astronautais, kiti – gydytojais, o dar kiti svajoja apie tai, kas jiems artima ar įdomu. Pradinių klasių profesijų diena yra puiki proga leisti mažiesiems atrasti pasaulį dar ir iš kitos perspektyvos – per profesijų prizmę.

Gegužės 14 d. pradinių klasių mokiniai turėjo galimybę susipažinti su įvairiomis profesijomis iš arčiau. Tai buvo ypatingas renginys, kurio metu mokiniai ne tik sužinojo kokių profesijų atstovai be mokytojų dirba, bet ir patys galėjo pristatyti pasirinktą norimą profesiją.

Pirmo užsiėmimo metu mokiniai sužinojo kokias pareigas atlieka gimnazijos direktorė Danutė, pavaduotojos Audra ir Jolanta, bibliotekininkė Lina, sveikatos specialistė Lina, vyresnioji specialioji pedagogė Inga, psichologė Lina bei raštinės administratorė Jovita.

Antrojo užsiėmimo metu tėveliai pristatinėjo savas profesijas.

1a klasėje užsiėmimą pristatė tėtis Egidijus Žutautas, kuris papasakojo, kaip galima pasinaudoti šiuolaikinėmis programomis, atliekant įvairius darbus, nuo eskizo iki pilno produkto. Mokiniai turėjo galimybę išnaudoti šią profesiją praktiškai.

1b klasėje mama Aušra pasakojo apie savo profesiją, sužinojome, kad Aušra yra bendrosios praktikos slaugytoja, akušerė, bendrosios praktikos slaugytoja yra sveikatos priežiūros specialistas, kurio darbo pobūdis susijęs su slauga. Mokiniai klausėsi labai atidžiai, uždavinėjo rūpimus klausimus.

2a klasėje Tėtis Mantas kalbėjo apie savo turimas net kelias profesijas. Mantas papasakojo, kad studijavo policijos mokykloje, bet šiuo metu yra įsteigęs savo įmonę, kurioje gamina įvairius medžio gaminius, kuriuos pristatinėja tarptautinėse parodose.

2b klasėje mama Alma Dauniuvienė, kuri pristatinėjo buhalterio profesiją. Po šio pristatymo supratome, kad reikia labai daug kruopštumo, ir kas be ko mokėti puikiai matematiką!

3b klasės mokinius mama Giedrė Laurinaitienė pristatinėjo apie socialinį darbą. Mokiniai sužinojo, kad socialinis darbas yra profesinė veikla, kuri skirta padėti žmonėms, šeimoms, bendruomenėms ir visuomenei spręsti socialines problemas, susidoroti su iškylančiais sunkumais per santykį su aplinka.

3a klasėje mama Giedrė Vaidotienė, kuri yra Visuomenės sveikatos specialistė, jaunimui palankių sveikatos priežiūros paslaugų koordinatorė, pristatė apie biuro veiklas, papasakojo mokiniams ką reikia žinoti norint suteikti pirmąją pagalbą.

O pas ketvirtokus lankėsi jaunosios mokslininkės, kurios parodė, kaip reikia pasigaminti muilą bei vonios druską. Ketvirtokai prisigamino daug nuostabaus kvapnaus muilo.

Trečiojo užsiėmimo metu mokiniai sukūrė savo profesines stoteles, kuriose pristatinėjo norimas profesijas, buvo įvairiausių nuo robotų iki makiažo meistrių.

Ketvirto užsiėmimo metu visi pradinių klasių mokiniai kartu su šokių mokytoja Aurelija išmokome puikų šokį. Po šokio vyko aptarimas, kurio metu nusprendėme kad ir kitais metais norime „Karjeros Dienos“ mūsų gimnazijoje.

Tariame labai didelį AČIŪ visiems prisidėjusiems. Pasižadėjome, kad ir kitais metais organizuosime Karjeros dieną pradinėse klasėse

Nuotraukos:
Akvilė Dambrauskiene

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas