Neįprasta Ugdymas karjerai pamoka

Šių dienų mokyklos yra ne tik mokymo, bet ir įvairių patirčių suteikiančios vietos, o viena iš jų įvyko antradienį kovo 19 d. kai mūsų gimnazijoje svečiavosi kariai, kurie dalijosi savo patirtimi ir svarbiais momentais iš tarnybos. Pasikalbėti su karinės tarnybos atstovais mokykloje buvo ne tik įdomu, bet ir labai naudinga. Kariai ne tik papasakojo apie tai, kaip atrodo jų kasdienybė ir kokios yra jų pareigos, bet ir akcentavo kariuomenės pranašumus ir galimybes, kurios laukia jaunimo stojant į gretas. 

Vienas iš svarbiausių akcentų, kurį kariai pabrėžė, yra asmeninio tobulėjimo galimybės. Jie pasidalino, kaip tarnyba kariuomenėje ne tik formuoja fizinius gebėjimus, bet ir ugdo discipliną, atsakomybės jausmą ir kitas svarbias gyvenimo vertybes. Tai yra neįkainojamos savybės, kurios gali būti svarbios kiekvienoje gyvenimo srityje. Be to, buvo aptarta ir karjeros galimybės kariuomenėje. Kariai paaiškino, kad kariuomenė ne tik siūlo karinės tarnybos galimybes, bet ir įvairias profesines ir akademines karjeros perspektyvas. Tai yra puiki galimybė tiems, kurie siekia įgyti naujų įgūdžių ir patirties įvairiose srityse.

Taigi, noriu padėkoti kariams už pamokas ir dalijimąsi svarbia informacija. Tikiuosi, kad ši patirtis buvo įkvepianti ir paliko mūsų mokiniams daug įdomių minčių apie ateitį ir jų pačių vystymąsi.

Nuotraukos:
Akvilė Dambrauskiene

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos