Nardėme profesijų vandenyne

Rugpjūčio 5-9 dienomis gimnazijoje vyko vasaros poilsio stovykla ,,Nerk į profesiją". Jos tikslas - susipažinti su įvairiomis profesijomis ir prasmingai bei kūrybingai praleisti laisvalaikį. Stovyklos metu patyriminiu būdu mokiniai susipažino su daugeliu profesijų: konditerio, traukinio mašinisto ir palydovo, dailininko, choreografo, archeologo, bibliotekininko ir kitomis.
Pirmąją stovyklos dieną stovyklautojai aptarė programą, kūrė taisykles.
Stovyklos metu vyko profesijos žaidimai.
Mokiniai dalyvavo edukacijoje ,,Spauda ant
popieriaus-monotipija-tavo priemonė kurti".
Antrąją dieną stovyklautojai keliavo į Šiaulius. Šiaulių geležinkelio muziejuje susipažino su paslaptinga geležinkeliečio profesija. ,,Rūtos" šokolado muziejuje dalyvavo edukacijoje ,,Šokolado dirbtuvės". Kelionę vainikavo išvyka  traukiniu  į Radviliškį.
Trečiąją dieną vaikai susipažino su  choreografo profesija ir išmoko bendrą stovyklos šokį. Vėliau dalyvavo meninėje edukacijoje  ,,Mandalos iš spalvoto smėlio".  Jos metu kūrė mandalas, atspindinčias jų nuotaiką, emocijas, susipažino su dailininko profesija.
Ketvirtąją dieną stovyklautojai išbandė archeologo profesiją. ,,Dino parke" dalyvavo dinozauriškose pramogose.
Penktąją dieną mokiniai  lankėsi Raseinių krašto istorijos muziejuje ir  Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje. Dalyvavo edukacijose, susipažino su bibliotekininko ir muziejininko profesijomis.
Stovyklos metu mokiniai tobulino socialines - emocines, pažinimo, komunikavimo, kūrybiškumo ir pilietiškumo kompetencijas. Per įvairias veiklas, bendravimą, bendradarbiavimą dtovyklautojai patyrė daug teigiamų emocijų, išsiaiškino, kokią profesiją norėtų pasirinkti.
Stovyklos organizatoriai dėkoja dalyvavusiems mokiniams, direktorei Danutei, stovyklos savanorėms Evelinai Saročkaitei ir  mokytojai Indrei Jokūbauskienei.

Nuotraukos:
Akvilė Dambrauskiene

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas