Nakvynė gamtoje

Prasidėjus rudeniui   Ia klasės  mokiniai turėjo  galimybę dvi dienas stovyklauti. Tai gera proga „sucementuoti“ klasę  ir praleisti  nepakartojamą laisvalaikį gamtoje.

Stovyklavimą Lyduvėnuose pradėjome nuo apsilankymo Dubysos regioniniame parke esančio ilgiausio (599 m.)  ir aukščiausio (42 m.) Lietuvoje Lyduvėnų geležinkelio tilto, žvalgėmės į kraštovaizdį iš 33 m. aukščio. Visi puikios nuotaikos įsiruošėme stovyklavietę, pastatėme palapines (tam prireikė kantrybės), užkūrėme laužą, žvejojome, sportavome.

Vakarą vainikavo ant laužo verdama sriuba, kepamos dešrelės, obuoliai, bulvės  ir zefyrai, kurie suteikė dar daugiau džiaugsmo ir malonumo.

Vakaro vėsa, šlapios palapinės, miegas miegmaišyje nesugadino nuotaikos, atvirkščiai, - nepatogumai ir iššūkiai virto įsimintinu nuotykiu. Stovyklavimas – tai daugiau nei tik pramoga. Tai būdas pažinti save, draugus, išmokti bendradarbiauti ir įveikti iššūkius. Gimnazijos mokiniai, jų tėveliai patyrė nepamirštamų įspūdžių ir sugrįžo namo su naujais įgūdžiais bei  nepakartojamais prisiminimais. Stovykla organizuota įgyvendinant projektą „Būkime dvasia ir kūnu stiprūs!“. Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas