Antrokėliai stovyklavo

Nuo ankstyvo ketvirtadienio ryto 2a klasės mokiniai išsiruošė į gimnazijos kiemą, kurioje ir  įsirengė stovyklavietę „Išlikimas“. Ten  vyko integruotos STEAM veiklos, kuriose buvo svarbu išsiaiškinti iškilusių problemų, kurios nutinka stovyklaujant gamtoje, sprendimo strategijas. Pirmiausia mokinukai skaitė instrukciją ir pagal ją pasistatė palapinę, kurioje aptarė integruotos pamokos tikslą, priemones bei praktines veiklas. Stovyklavietei įsirengti antrokėliai pasinaudojo projekto „Būkime dvasia ir kūnu stiprūs!“ priemonėmis. Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Stovyklautojus aplankė jaunieji šauliai su karjeros specialiste Edita, kurie pamokė maskavimosi gudrybių, kartu pasidarė laužavietę bei įžiebė ugnį be degtukų. Titnagas nenorėjo lengvai paklusti, bet atkaklus darbas ir įskelta žiežirba užkūrė ugnį. Vėliau iš laikraščio išsilankstė kepurėles ir jomis prisidengė galvas, nes saulutė lepino savo šiluma.

Stovyklaujant bei iškylaujant gamtoje gali nutikti įvairūs susižeidimai, patempimai, įkandimai ar kitokie sveikatos sutrikdymai. Apie elgesį netikėtose situacijose, kaip suteikti pirmąją pagalbą stovyklautojams papasakojo sveikatos specialistė Lina. Ji praktiškai parodė paprasčiausius pagalbos draugui būdus bei pagalbos priemones, kurias galima rasti gamtoje. Antrokėliai dėkoja ne tik už žinias, bet ir dovanas.

Vėliau antrokėliai ėmėsi tiriamosios veiklos ir porose tyrinėjo augalus, įvardino jo dalis bei nurodė funkcijas. Labiausiai mokinukams patiko dirbti grupėse ir iš gamtinės medžiagos pasigaminti filtrą bei išfiltruoti vandenį. Ši sudėtinga veikla sukėlė daug teigiamų emocijų, nes vaikai patys iš turimų priemonių pasigamino filtrus ir išfiltravo vandenį. Antrokėliai nesitikėjo, kad į indelį sruvens pakankamai švarus vanduo ir šį procesą kartojo kelis kartus, kol vanduo išsifiltravo visiškai.

Šioje integruotoje STEAM veikloje mokinukai daug sužinojo, išmoko, praktiškai išbandė, ugdėsi kompetencijas bei patyrė daug teigiamų emocijų. Stovyklavietėje antrokėliai sulaukė ne tik direktorės bei pavaduotojos, bet ir pirmokėlių. Svečiai buvo labai smalsūs ir domėjosi vykdomomis veiklomis. Gera mokytis gamtoje ir iš gamtos.

Nuotraukos:
Ingrida Račickienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas