Edukacija „Pasakų šalies svečiai“

  • Paskelbta: 2024-04-16
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 16 dieną 1a klasės mokiniai lankėsi Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje. Pirmokėliai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Pasakų šalies svečiai“, kurį  mums vedė informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyriaus vedėja Jolanta Gudeikytė. Nuolatos veikiančioje parodoje „Atėję iš knygų“ gyvena daugybė kūrinių herojų. Čia sutikome Raudonkepuraitę, Bremeno muzikantus, Smurfą ir Vomblį, Pepę Ilgakojinę ir Kempiniuką, Karlsoną bei kitus mūsų skaitytų knygų personažus. Vėliau ir patys pirmokėliai sukūrė Dainiaus Šukio knygos „Skaniausias vaikas“ personažą.

Edukacijos po biblioteką metu susipažinome su vaikų literatūros skyriaus kolekcija. Ir kokių knygų čia tik nebuvo! Vartėme knygas su spalvingais paveikslėliais, kitos buvo su mygtukais, kurių dėka jos pačios galėjo dainuoti, kalbėti, sekti pasakas ir net groti!

Labiausiai patiko galimybė atsipalaiduoti sensoriniame kambaryje: veidrodžių siena, taktilinės žaidimų lentos, interaktyvios grindys, šviečiantis stalas ir daug kitų jutimo bei vizualinės sensorikos rinkinių skatino pirmokėlių lytėjimo, regos, klausos ir judėjimo pojūčius.

Bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėja pasidžiaugė žingeidžiais mokinukais ir pakvietė susitikti kitose edukacijose.

Nuotraukos:
Ingrida Račickienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos