PI dienai skirta savaitė

  • Paskelbta: 2024-03-20
  • Kategorija: Renginiai

Ši diena vadinama π (pi) diena, nes matematikoje π reikšmė lygi 3,14 (suapvalinta iki 2 skaitmenų po kablelio). Be šio skaičiaus neįsivaizduojama geometrija, inžinerija ir fizika. π (pi) – tai vienas iš šiuolaikiško, technologinio pasaulio pamatinių akmenų.

Kovo 12-15 dienomis gimnazijoje vyko keletas renginių, skirtų paminėti PI dieną bei populiarinti matematikos dalyką.

Matematikos pamokų metu buvo kalbama apie skaičių Pi, atliekamos praktinės užduotys. 5-8 klasių mokinių komandos dalyvavo žaidime, kuriame turėjo pasinaudodami nuorodomis, surasti gimnazijos koridoriuose pasislėpusius skaičius, kurie atrakindavo vis kitokią matematinę užduotį. Mokiniai reflektavo, kad buvo įdomu, nenuobodu ir linksma, bet taip pat ir sudėtinga.

Kovo 13 dieną vyko 5-8 klasių mokyklinė matematikos olimpiada. Dalyvavo geriausi šių klasių matematikai. Iš 18 dalyvavusiųjų išrinkti sumaniausi, išradingiausi, kurie šiais mokslo metais dalyvaus rajoninėje matematikos olimpiadoje: 5a klasės mokinės Valentina Veličkė ir Arielė Petkevičiūtė, 6a klasės mokinė Jovita Vaznytė, 7b klasės –Tautvydas Šilėnas bei 8a klasės mokinė Emilija Rutmonaitė. Linkime jiems sėkmės.

Mokiniai, dalyvaudami matematikos savaitės renginiuose, patyrė, kad matematika yra ne tik rimtas mokslas, bet ji gali būti linksma ir žaisminga.

Nuotraukos:
Lilija Jurkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos