#STEAM. STEAM konferencija

  • Paskelbta: 2023-04-14
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 14 d. mūsų gimnazijoje vyko respublikinė pradinių klasių mokinių STEAM konferencija „STEAM virusas“, kurios tikslas – skatinti pradinių klasių mokinius dalintis tiriamąja veikla STEAM metodo panaudojimas ugdymo procese. 
Į  konferenciją atvyko mokiniai bei mokytojai iš 7 skirtingų ugdymo įstaigų: Kėdainių rajono Šėtos gimnazijos, Kauno Prezidento Antano Smetonos gimnazijos, Kauno Suzuki progimnazijos, Raseinių Viktoro Petkaus progimnazijos, Raseinių Šaltinio progimnazijos, Raseinių rajono Nemakščių Martyno Mažvydo gimnazijos bei Viduklės Simo Stanevičiaus  gimnazijos. Iš viso dalyvavo 34 pranešėjai ir 17 jiems padėjusių mokytojų.  
STEAM konferencijoje dalyvavo Raseinių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Asta Pagarauskaitė, kuri pasveikino renginio dalyvius. Taip pat dalyvavo Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos metodininkė Saulė Sitavičienė. Konferencijos dalyvius pasveikino bei palinkėjo prasmingo darbo mūsų gimnazijos direktorė Danutė Janukienė. 
Konferencija prasidėjo 4a klasės mokinių meniniu pasirodymu. Vėliau mokiniai skaitė pranešimus įvairiomis temomis, pristatinėjo atliktus eksperimentus, tyrimus. 1b kl. mokiniai patys pirmieji kvietė galvoti ir dirbti kaip mokslininkai ir pristatė tyrimą „Mokslinis eksperimentas“, jų mokytoja Janina Juodienė. Pranešimą „Photon edu robotai įvairių dalykų pamokose” pristatė ketvirtokai, kurių mokytoja Virginija Ralienė iš Raseinių r. Nemakščių Martyno Mažvydo gimnazijos. Apie „Oro taršą ir kerpes“ paaiškino antrokai iš Kauno Suzuki progimnazijos, jų mokytoja Elena Matulaitienė. Trečiokai, vadovaujami mokytojos Vitanos Bakutienės iš  Kauno Prezidento Antano Smetonos gimnazijos, pakvietė visus sukurti viešbutį vabzdžiams. „O kur plauks mano laivai?“ pademonstravo trečiokai iš Kėdainių Šėtos gimnazijos, mokytoja Zinaida Kleivienė, o eksperimentą „Kiaušinis butelyje“ pademonstravo antrokėlis iš tos pačios gimnazijos, kurių mokytoja Lina Rugienienė. Pranešimą „Žaislai iš antrinių  žaliavų“ pristatė antrokai iš Raseinių Šaltinio progimnazijos. Raseinių Viktoro Petkaus progimnazijos mokiniai pristatė keturis pranešimus: „Perinčių paukščių Raseinių Viktoro Petkaus progimnazijos kieme nustatymas, skaičiuojant lizdus“,  „Ką augintinis gali papasakoti apie mus?“,  „Kaip užsiauginti druskos kristalą?“ pristatė ketvirtokai, kurių mokytoja Dalia Kosienė. Ir pranešimą „Gyvūnų pėdsakai sniege ir kiti veiklos ženklai“ pristatė trečiokėliai, jos mokytoja Ramutė Mockuvienė. Raseinių r. Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos mokinukai pristatė net  dešimt pranešimų: apie tai „Ar baterijų skaičius turi įtakos lemputės ryškumui?“ bei „Transporto priemonės judėjimas su skirtingais svoriais“ atskleidė  ketvirtokėliai, kurių mokytoja Ingrida Račickienė, pranešimus „Dantukai įvairiuose skysčiuose“ ir „Tyrimas su vaisiais“  pristatė pirmokėliai, jų mokytoja Edita Lukošienė, o paslaptį apie „Sausas popierius vandenyje“ atskleidė antrokai, vadovaujami mokytojos  Zitos Kačiušienės. Pranešimu „Vandens šiluminės savybės“   atskleidė  trečiokai, kurių mokytoja Edita Klimienė. Pranešimą „Spalvų magija“ pristatė ketvirtokėliai, kurių mokytoja Irena Petkienė. Ilgalaikį STEAM projektą „Sveikas, pasauli!“ pristatė antrokėliai, jų mokytoja Silva Vitauskienė. Po įdomių ir turiningų pranešimų mokinių veikla vyko stotelėse, kuriose reikėjo atlikti daugybę STEAM užduočių.                                                                                            
Po įdomių ir turiningų pranešimų mokinių veikla vyko stotelėse, kuriose reikėjo atlikti daugybę užduočių ir kliūčių. Tuo tarpu mokytojai taip pat dalyvavo STEAM veikloje.   
Konferencijos dalyviai, padiskutavę ir išbandę stoteles, grįžo į gimnazijos salę, kur vyko renginio aptarimas. Padėkas už dalyvavimą STEAM konferencijoje įteikė Raseinių švietimo ir pagalbos tarnybos metodininkė Saulė Sitavičienė.  
Tikimės, kad konferencijos dalyviai įgijo naudingų žinių, naujos patirties.   
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos