#Žalioji odisėja. Pasaulinė vandens diena gimnazijoje!

  • Paskelbta: 2023-03-24
  • Kategorija: Renginiai

Šios dienos tikslas – skatinti sąmoningą požiūrį į vandenį ir jo didžiulę svarbą kiekvienam iš mūsų. Pirmas kovo mėnesio savaites su mokiniais apie tai valandėlių / užsiėmimų metu kalbėjo ir diskutavo visuomenės sveikatos specialistė. Jos padedami mokiniai išsiaiškino, kokią naudą žmogaus organizmui teikia vanduo, kodėl jis toks svarbus ir kad be jo nebūtų mūsų. Atliko įvairius eksperimentus, spalvino sniegą įvairiomis spalvomis, žiūrėjo filmuką „Lašelio kelias“. Po sunkaus darbo vaikai gurkšnojo vandenį, jis buvo pagardintas vaisiais ar daržovėmis (vanduo su mėtos lapeliui ir agurku daugeliui vaikų labai patiko), o į panaudotas vienkartines stiklines vaikai pažadėjo pasodinti augalą, kuris puoš gėlyną ar puikuosis darže, vaikai šį iššūkį priėmė su džiaugsmu. Linkime dosnaus derliaus!

 

Šios dienos minėjimas baigėsi jau tradicija tapusia akcija „Vienu gurkšneliu daugiau!“, kurios metu mokiniai turėjo galimybę pasipuošti mėlynos - baltos spalvos rūbais. Smagu, kad nemaža dalis mokinių į šią atrakciją įsitraukė. Mokyklos bendruomenė buvo kviečiama dalyvauti viktorinoje, kurioje už teisingą atsakymą dovanų gavo po vandens buteliuką. Rūpindamiesi, kad buteliukai nenukeliautų į šiukšlių dėžes, skelbėme tvarumo iniciatyvą. Mokiniai ant lapelių surašė savo mintis, kaip galima panaudoti tuščią vandens buteliuką antram „gyvenimui“? Minčių buvo įvairių: „panaudoti kaip vazonėlį, gėlėms sodinti“, „iš jo pagaminti kokį nors darbelį“, „panaudoti kaip gertuvę“, „panaudoti kaip piltuvėlį gėlėms palieti“, „pagaminti lesyklėlę mažiems paukšteliams“. Tokiomis gražiomis mintimis ir užbaigėme vandens dienos minėjimą.

 

Veiklas ir akciją organizavo visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti visuomenės sveikatos priežiūrą mokyklose Lina Vaišnorienė. Už vandenį dėkojame Raseinių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurui.

Nuotraukos:
Lina Vaišnorienė, klasių, grupių auklėtojos.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos