Žygis, skirtas vasario 16-osios dienos paminėjimui

  • Paskelbė : Audra Samienė
  • Paskelbta: 2023-02-17
  • Kategorija: Renginiai

Vasario 16-osios, Lietuvos valstybės atkūrimo dienos rytą, prie Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos susirinko gausus būrys žygeivių. Žygio organizatoriai (Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazija, Raseinių r. kultūros centras Viduklėje, Viduklės Šv. Kryžiaus bažnyčia, Viduklės seniūnija, kaimų bendruomenė „Viduklė“) tokį Vasario 16-osios paminėjimo būdą pasirinkome jau penktą kartą.  Čia dalyvauja įvairių kartų atstovai – žygiuoja ir seneliai, ir anūkai. Taip pat visi susirinkę gali ne tik švęsti laisvę, pasidžiaugtis buvimu kartu, bet ir pajudėti. Šiemet kelionė truko apie pusantros valandos ir driekėsi Viduklės miestelio pagrindinėmis gatvėmis ir takeliais, o į priekį, skambant patriotinei muzikai, visą kelią vedė energingai nusiteikę, besišypsantys, rankose Lietuvos vėliavą tvirtai laikantys vyresnieji šauliai ir gimnazijos jaunieji šauliai.   
Kelionę žygio dalyviai baigė Alfonso Svarinsko skvere  prie bažnyčios, kur jų laukė organizatorių paruošta šventinė programa bei sveikinimai. Vėliau Viduklės Šv. Kryžiaus bažnyčioje vyko Šv. Mišios.  
Organizatoriai džiaugiasi pavykusiu renginiu ir linki, kad patriotiškumo ir vienybės jausmas mumyse tik stiprėtų. Juk tik brangindami savo Tėvynę, galime sukurti šviesią ateitį! 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos