Erasmus+ projektas Norvegijoje

Būrelis gimnazistų (Arūnas Baltrušaitis, Kristupas Baltrušaitis, Neda Baukytė, Urtė Baukytė, Monika Vaznytė, Austėja Norkutė, Lukas Matevičius, Nedas Račickas) bei mokytojos (Edita Baltrušaitienė, Ingrida Račickienė) birželio 12-21 dienomis dalyvavo Erasmus+ projekte "We all are the same", Gasbustua miestelyje, Norvegijoje, kartu su jaunuoliais iš Turkijos, Prancūzijos, Rumunijos ir Čekijos bei svečias iš Majotės.

Projekte, kuriame kalbama apie toleranciją, diskriminaciją ir vyraujančius steriotipus, vyko diskusijos bei veiklos mišriose ir savo šalies grupėse, taip pat turėjome pasiūlyti sprendimo būdus išsikeltoms problemoms.

Ne kartą teko pasitelkti savo turimais aktoriniais sugebėjimais vaidinti, parodijuoti, filmuoti trumpametražius filmukus, maketuoti. Vienas iš vakarų buvo skirtas Lietuvai, kurio metu pristatėme savo šalį, mokyklą bei tradicinius užkandžius. Erasmus projektų metu mes ne tik gilinome žinias ir jomis pasidalinome su aplinkiniais, bet ir bendravome bei bendradarbiavome. Tai apie stiprią, tolerantišką ir vieningą komandą, tai šalies vertybių reprezentavimas, naujai užmegztos draugystės, supratingumo ir pakantumo ugdymas, mokėjimas priimti kitus tokius, kokie jie yra bei išlikti savimi. Tai emocijos, neįkainojami atsiminimai, rūpestis, išbandymai, savęs realizavimas ir mokėjimas žvelgti į ,,neįgyvendinamas" situacijas su šypsena.

Ačiū mokytojoms, kurios pasiryžo leistis į šį nuotykį kartu.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos