#Europosjudumosavatė. Judėk ir būsi sveikas!

Praėjo Europos Judumo savaitė, kurios veiklose aktyviai dalyvavo ir mūsų gimnazijos bendruomenė.

Antradienį darbo ir mokslo dieną pradėjome stadione „rinkdami žingsnius“. Kiekvienas galėjo pasirinkti kiek ratų, bet ne mažiau tris, apeis aplink stadioną. Tie, kurių energija nuo pat ryto liejosi per kraštus, stadioną ne vieną kartą apibėgo.

Trečiadienį visą bendruomenę skatinome rinktis aplinkai draugišką transportą ir į gimnaziją atvykti dviračiu, paspirtuku, riedučiais ar tiesiog pėsčiomis.

Ketvirtadienį organizavome aktyvią ilgąją pertrauką. Jaunieji sveikatos ambasadoriai siūlė pasirinkti norimą veiklą ir aktyviai pajudėti: dalyvauti baudų mėtymo varžybose, šokti, žaisti tenisą, vaikščioti stadione ar pajudėti su Kangoo Jumps batais.

Penktadienį po pietų visi iškeliavome į pėsčiųjų žygį. Šis žygis – tradicinis, organizuojamas ne vienerius metus. Skiriame jį ne tik Judumo savaitei, bet ir Lietuvos žydų genocido dienai paminėti. Priešmokyklinukai, pradinių klasių mokiniai rinkosi maršrutą pagal savo amžių, vyresnių klasių mokiniams buvo pasiūlyti du maršrutai 5 ir 8 kilometrų ilgio. Geras oras, smagi kompanija ir be vargo įveikti maršrutai buvo puikus energijos užtaisas artėjančiam savaitgaliui!

Prie Europos Judumo savaitės renginių prisijungė ir Viduklės bei Gylių ikimokyklinio ugdymo skyrių bendruomenė. Vaikai, mokytojai ir kiti darbuotojai aktyviai leido laiką pasirinkdami žygį į Ataugos miškelį arba įvairias veiklas įstaigų kiemuose. Dalyviai linksmai žaidė, šoko, gaudė burbulus, pūtė plunksnas, žaidė futboliuką, krepšinį, važinėjo dviratukais, paspirtukais ir dalyvavo bėgime, kurio pagrindinė užduotis buvo bėgti tiek ratų, kiek tau yra metų. Džiugina tai, kad sportavusieji, net patys mažiausieji, buvo energingi, šypsojo ir nestokojo puikios nuotaikos.

Nuotraukos:
Jolanta Jonaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas