Svečiuose rašytojas Marius Marcinkevičius ir iliustruotoja Lina Itagaki

  • Paskelbta: 2023-10-25
  • Kategorija: Renginiai

MISTERIS PINKMANAS, t.y. rašytojas Marius Marcinkevičius ir iliustruotoja Lina Itagaki, aplankė Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos bibliotekos skaitytojus – trečių ir ketvirtų klasių mokinius.

Marius Marcinkevičius – gydytojas, keliautojas ir rašytojas, kurį kurti ir rašyti traukė nuo vaikystės, sukūręs virš dešimties knygų vaikams, tarp kurių didelio populiarumo sulaukusios smagios istorijos „Sivužas“,  „Draugystė ant straublio galo“ ir kt. Lina Itagaki – skaitytojų ir literatūros kritikų įvertintos komiksų knygos „Sibiro haiku“ bendraautorė (tekstas – Jurgos Vilės) ir toliau sėkmingai kurianti vaikams.

Bibliotekoje buvo pristatytos dvi knygos „Mergaitė su šautuvu“ ir „Superbobutės“. Vaikai susidomėję klausėsi, kas tokie buvo partizanai ir kad močiutės yra super! Svečiai atskleidė savo kūrybos istorijas, skaitė kūrinių ištraukas, kartu su vaikais dainavo linksmas daineles pagal Mariaus Marcinkevičiaus eiles, atsakė į klausimus. Paskutinis akcentas – kūrybinės dirbtuvės – labai įkvepianti veikla! Dar buvo autografų valandėlė – vaikai nusipirko knygų ir gavo autografų. Na, o kad renginys buvo labai įdomus ir įkvepiantis, parodė tai, kad dalyviai įsigijo ne vieną „Mergaitė su šautuvu“ ir „Superbobučių“ egzempliorių, o po susitikimo iš bibliotekos noriai skolinosi svečių  knygas.

Džiaugiamės puikia patirtimi ir dėkojame direktorei Danutei Janukienei už sudarytas sąlygas priimti svečius.

Nuotraukos:
Lina Pocienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos