Saugok sveikatą - gerk kvapnią arbatą

  • Paskelbta: 2023-10-22
  • Kategorija: Renginiai

Šią savaitę ,,Spalviukų“ grupės vaikai vardijo ir degustavo įvairių skonių arbatas, stebėjo, kaip užpylus karštu vandeniu ir palaikius keletą minučių, keičiasi jų spalva, atsiskleidžia tikrasis skonis bei kvapas. Labiausiai vaikams patiko mėtų arbata, nors paragauti knietėjo ir kitų skonių. Spalviukai minėjo, jog namuose daugiausiai geria arbatą su citrina ir medumi.

Temos tęstinumui ir įtvirtinimui į svečius pasikvietėme kvapų žinovę, mamytę Živilę Bružienę. Ji mažiesiems pristatė edukacinę veiklą apie citrusinius vaisius, jų naudą, išskirtinius skonius, bei savybes. Vaikai ragavo: citriną, apelsiną ir greipfrutą, skanavo jų sulčių. Pastebėjo, kad skiriasi kvapas, skonis, ir sulčių spalva. Prieš tai smalsiai kyštelėję pirštukus į sodos miltelius, atliko „Vulkano“ eksperimentą, stebėdami, kurios sultys putos stipriausiai. Išsiaiškino, jog daugiausiai vitamino C slepia citrina.

Atsisveikindama bei linkėdama būti sveikiems, stipriems, geriems ir ištvermingiems Živilė vaikus pavaišino bitutės paliktomis rūgščiai saldžiomis lauktuvėmis. Jose taip pat buvo pasislėpęs vitaminas, o koks, pagalvokite!

Nuotraukos:
Jolita Piatkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos