Padėkos vakaras „Kiekvienam savas vandenynas“

  • Paskelbta: 2023-06-20
  • Kategorija: Renginiai

„Kiekvienam savas vandenynas!“

Keliautojas Aurimas Valujavičius sakė, kad kiekvienas iš mūsų turime atrasti savo vandenyną ir siekti savo tikslo. Vieniems tai – šuolis parašiutu ar nėrimas į vandens gelmę, kitiems – išmokti kalbėti keliomis užsienio kalbomis ar virtuoziškai groti gitara, tretiems – puikiai mokytis ar siekti asmeninių rekordų sporto, muzikos ar mokslų srityje.

Gražią ir šiltą, jazminais kvepiančią birželio 9 – ąją Viduklės kultūros centro salė vos sutalpino visus, atvykusius į tradicinį gimnazijos Padėkos vakarą. Praėjusiais metais lankėmės žydinčiame sode, o šiais metais išplaukėme į plačiuosius vandenynus ir aplankėme daugybę salų. „Mokslininkų saloje“ sutikome pačią geriausią gimnazijos matematikę Urtę Baukytę, biologę Dovilę Vasiliauskaitę, chemiką Kristupą Baltrušaitį, fiziką Vytautą Trumpių ir informacinių technologijų žinovą Gabrielių Gunevičių, „Labaigutisland“ saloje turėjome galimybę susipažinti su „kiečiausiomis“ lietuvių kalbų žinovėmis – Dilara Alarbied ir  Egle Vispolskyte, anglų kalbos žinove Ugne Piatkute. Triukšmingame „Žiniukų pusiasalyje“ svečius sutiko šauniausia gimnazijos ikimokyklinukė Mija Girdžiūtė, priešmokyklinukai Kamilė Skarbaliūtė ir Tautvydas Poška, pradinių klasių mokiniai. Mažuoju gimnazijos matematiku tapo Nojus Mačiulaitis, lietuvių kalbos žinove – Arielė Petkevičiūtė, pasaulio pažinimo žinovu – Meda Trakšelytė, mažuoju dailininku – Arielė Petkevičiūtė. O kiek emocijų, kiek džiaugsmo patirta, kiek nominacijų šiame pusiasalyje paskelbta! Gimnazijos pradinukų pradinuke pripažinta Arielė Petkevičiūtė. Didžiajame „Sporto žemyne“ laukė pažintis su gimnazijos sportininkų 5 – tuku: Luku Vispolskiu, Lija Damavičiūte, Domantu Staškum, Ignu Zajausku ir Domu Baranausku, o „Menininkų prieplaukoje“ svajingais muzikos garsais ir neįtikėtinais spalvų potėpiais stebino gimnazijos muzikės Elija Fochtaitė ir Vėja Germanavičiūtė bei dailininkė Ieva Baukytė. Nuo paklydimo „Neramiajame“ vandenyne išgelbėjo „Socialinių mokslų saloje“ sutiktos geriausios gimnazijos geografės Eglė Vispolskytė ir Eimantė Mockutė, istorikė Dilara Alarbied, ekonomikos žinovai Arūnas Baltrušaitis ir Augustė Povilaitytė.

Nepaklydę, laimingi keliautojai priplaukė įspūdingą salyną, besivadinantį „Gimnazijos garbė“ vardu. Jame sutikti mokiniai savojo vandenyno ieško mokslo ir žinių pasaulyje. Ženkleliu „Gimnazijos garbė 2023“ gimnazijos direktorė Danutė Janukienė už labai gerą mokymąsi 2022-2023 m. m. apdovanojo 27 gimnazijos mokinius: Nojų Garbaliauską, Miglę Jurkutę, Emilį Klapatauską, Augustą Pocių, Jokūbą Pošką, Nojų Mačiulaitį, Ugnę Barauskaitę, Aušrinę Navickaitę, Domantą Jokūbauską, Tėją Meilytę, Arielę Petkevičiūtę, Medą Trakšelytę, Diną Šauklytę, Aivarą Aputį, Valentiną Veličkę, Gretą Jokūbauskaitę, Kamilę Vaičaitytę, Dilarą Alarbied, Luką Jaškauską, Danielę Petkevičiūtę, Urtę Baukytę, Dovilę Vasiliauskaitę, Arūną Baltrušaitį, Kristupą Baltrušaitį, Moniką Vaznytę, Eimantę Mockutę ir Eglę Vispolskytę. Fanfaromis ir plojimais šie mokiniai ir jų tėveliai palydėti į sceną.

„Širdžių užutekyje“ knygomis apdovanoti mokytojai ir jų padėjėjai, uoste „Mes be jūsų - niekaip“ staigmenos laukė aptarnaujančio personalo ir tėvų, „Gerų santykių saloje“ padėkos ir šilti žodžiai – socialinių partnerių, o „Svetingumo saloje“ džiaugėmės sutikę Raseinių r. Savivaldybės vicemerą Matą Skamaraką.

Visus susirinkusius savo dainomis džiugino projekto „Lietuvos balsas“ dalyvis Edas Vieta, šokiais užbūrė vaikų šokių grupė „Demo Kids“ iš Kauno.

Už galimybę surengti nuostabią šventę dėkojame gausiam būriui rėmėjų, už Padėkos vakaro simbolį – inkariuką Tomui ir Donatai Branauskams.

Baigdami šventę ir mokslo metus visiems linkime būti drąsiais, turėti tikslą, ieškoti savo vandenyno ir švyturio jame. Nes „gyvenimas - arba drąsus nuotykis, arba niekas“ (A. Valujavičius)!

Nuotraukos:
Jolanta Jonaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos