Minėjome Šv. Agotos dieną

  • Paskelbta: 2023-02-05
  • Kategorija: Renginiai

Penktadienį gimnazijoje paminėta Šv. Agotos diena. Mokinių tarybos nariai organizavo rytmetį, skirtą duonai, jo metu aplankė visas klases su parengtu pristatymu apie Šv. Agotos dieną, duoną ir jos svarbą mūsų gyvenime, visą gimnazijos bendruomenę pavaišino duona.

Visų dalykų pamokose, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupėse organizuotos veiklos susijusios su duona. Mokiniai gaminosi žemaitišką „Duonynę“ ir ją ragavo, rinko patarles, eilėraščius apie duoną ir juos iliustravo, piešė naudodamiesi įvairiomis technikomis, kūrė akrostichus, žiūrėjo filmus, mokėsi atpažinti javus, ragavo grūdus. 

III b klasės mokiniai kartu su auklėtoja, tikybos mokytoja Edita, dalyvavo Šv. Mišiose Viduklės bažnyčioje, kurių metu Klebonas pašventino mokinių atsineštus 5 kepalus duonos. Mokiniams su pašventinta duona grįžus į gimnaziją, pagrindiniame koridoriuje visi ją dalinosi ir nešėsi į namus, kad apsaugotų juos nuo įvairiausių negandų.

Buvo labai malonu stebėti su kokia pagarba mažieji gimnazijos bendruomenės nariai – priešmokyklinukai ir pradinukai atėjo pasiimti pašventintos duonos. Skyriuose duonele dalinosi ir ikimokyklinukai.

 

Nuotraukos:
Jolanta Jonaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos