#STEAM. Projektas „Simono Stanevičiaus sodyba-muziejus“

Rugsėjo mėnesį antrokėliai lankėsi Simono Stanevičiaus sodyboje-muziejuje. Ten išskirtinai domėjosi šulinio, kuris yra senovinis ir turi svirtį, veikimu. Muziejininkas Klemensas Krolys iš šulinio pasėmė skanaus vandens bei papasakojo apie sudedamąsias šulinio su svirtimi dalimis. Antrokėliai įdėmiai klausėsi ir tyrinėjo svirties veikimo principą, nes STEAM projekte ir įsipareigojo jį pagaminti.

Šulinio gaminimas prasidėjo jau technologijų kabinete su mokytoju Rolandu. Pirmiausia antrokėliai pristatė šulinio sudedamąsias dalis ir veikimą. Tada mokytojas parodė visą gamybos procesą ir pakvietė pasiruošti reikiamas detales. Antrokėliai kibo į darbą: šveitė medines detales, sudėliojo šulinį, pasigamino svirtį ir viską kruopščiai suklijavo.

Per informatikos pamoką antrokėliai išmoko kurti QR codus ir šuliniui užkodavo vandens čiurlenimo su paukščiukų giesmelėmis garsą.

Už pagalbą dėkojame technologijų mokytojui Rolandui.  Šis STEAM projektas mokiniams suteikė daug žinių, patirties ir teigiamų emocijų.

Nuotraukos:
Ingrida Račickienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas