Tradicija tampanti matematikos populiarinimo savaitė

  • Paskelbta: 2023-03-20
  • Kategorija: Renginiai

Visame pasaulyje kovo 14 diena matematikams yra simboliška diena – šią dieną minima π (pi) diena. Šiai progai paminėti buvo skirta visa savaitė. Įvairios veiklos vyko matematikos pamokų metu ir ne tik.

Kovo 13, 14 ir 15 dienomis mokiniai buvo kviečiami spręsti įdomius matematikos uždavinius užkoduotus QR kodais.

Kovo 14 dieną vyko 5 – 8 klasių mokinių komandų protmūšis „Matematikos šalyje“. Jo metu klasių komandos turėjo pasukti galveles atsakinėdamos į viktorinos klausimus. Vėliau komandų laukė praktinės užduotys – be skriestuvo nubrėžti apskritimą ir užrištomis akimis surinkti į rieškučias kuo daugiau erdvinių kūnų. Protmūšį vainikavo ketureilio kūrimas, panaudojant matematinius terminus, sąvokas. Mokiniai liko patenkinti renginiu, reflektavo, kad buvo įdomu, nenuobodu ir linksma. Nugalėjo draugystė ir meilė matematikai.

Kovo 15 dieną vyko 5-8 klasių mokyklinė matematikos olimpiada. Dalyvavo geriausi visų klasių matematikai. Jos nugalėtojai: 5b klasės mokinė Jovita Vaznytė, 6b klasės mokinys Tautvydas Šilėnas, 7a klasės – Emilija Rutmonaitė bei 8a klasės mokinė Justina Jurevičiūtė kovo pabaigoje dalyvaus rajoninėje matematikos olimpiadoje. Linkime jiems sėkmės.

Kovo 16 d. mokiniai dalyvavo tarptautinio matematikos konkurso KENGŪRA mokyklos etape.

Mokiniai, dalyvaudami matematikos savaitės renginiuose, patyrė, kad matematika yra ne tik rimtas mokslas, bet ji gali būti linksma ir žaisminga.

Nuotraukos:
Lilija Jurkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos