„Pirmajai Mokslo bangai nuriedėjus“

  • Paskelbta: 2022-11-28
  • Kategorija: Renginiai

2022 metais 8 Raseinių rajono savivaldybės ugdymo įstaigos: Ariogalos lopšelis – darželis, Ariogalos gimnazija, Šiluvos gimnazija, lopšelis – darželis „Liepaitė“, Viktoro Petkaus progimnazija, lopšelis – darželis „Saulutė“, Šaltinio progimnazija, Nemakščių Martyno Mažvydo gimnazija dalyvavo Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos inicijuotame ir parengtame rajoniniame bendradarbiavimo projekte „Rieda Mokslo banga“.  Projekto globėjas – Raseinių rajono savivaldybės Meras Andrius Bautronis, projekto partneriai – Raseinių rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyrius bei Raseinių meno mokykla.  Mokinių ir mokytojų komandos lankėsi vieni pas kitus, organizavo įvairias veiklas, šoko, vaidino, dainavo, piešė, lipdė, improvizavo, nes šiais metais visi rideno meno mokslų bangą.  Projekto veiklose dalyvavo 620 ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio programose ugdomų vaikų/mokinių ir apie 100 vadovų, mokytojų.

Lapkričio 25 dieną Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazija visus pakvietė į baigiamąjį projekto renginį „Pirmajai mokslo bangai nuriedėjus“. Atvykusių švietimo įstaigų komandų laukė Meno mokyklos mokinių muzikinis sveikinimas, įvairios edukacinės programos pagal amžiaus grupes, STEAM veiklos. Kol mokiniai dalyvavo veiklose, vadovai ir mokytojai dar kartą prisiminė projekto idėją, tikslą ir uždavinius, aptarė įgyvendintas veiklas, įvardino sėkmes. O jų buvo išvardinta labai daug! Tai – bendrystė, emocijos, tinklaveika, socialiniai įgūdžiai, pirmi kartai, susitelkimas, įvairių amžiaus grupių vaikų komunikacija, „gyvi“ susitikimai, viskas apgalvota iki smulkmenų ir t.t. Taip pat mokytojai tarėsi ir dėl projekto tęstinumo kitais metais. Visi vieningai sakė, kad projektą būtina tęsti ir nutarė, kad kitais metais ridensime STEAM bangą.

Po edukacijų ir pasitarimo grįžus į pramogų salę ši subangavo tarsi jūra, nes visų mokinių ir mokytojų rankose mėlynavo laiveliai, kuriuos pagamino ir dekoravo patys mokiniai. Refleksija, padėkos visoms įstaigoms ir tuomet baigiamieji akcentai – direktorės baigiamasis žodis ir pažadas projektą tęsti, baigiamasis šokis „Matau tave “ ir pirmą kartą nuskambėjusi baigiamoji projekto daina, kurią, labai tikimės, sudainuosime dar ne kartą.

Dėkojame visiems dalyvavusiems renginyje - Raseinių rajono savivaldybės Merui Andriui Bautroniui, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjai Modestai Lukoševičienei, vyr. specialistei Danutei Vizbarienei ir visoms ugdymo įstaigoms kartu kūrusioms šventinę nuotaiką.

Nuotraukos:
Jolanta Jonaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos