Dalyvausime naujo modelio išbandyme

Lietuvos įtraukties švietimo centras (LĮŠC) parengė specifinių mokymosi (skaitymo ir/ar rašymo) sutrikimų turintiems mokiniams ugdymo modelį, kurio tikslas teikti visapusišką ir kryptingą pagalbą ir ugdymo įstaigas pakvietė tapti partnerėmis ir dalyvauti modelio išbandyme, siekiant įvertinti naujo ugdymo modelio praktinį efektyvumą ugdant mokinius, turinčius specifinius skaitymo ir/ar rašymo sutrikimus. 

Mokyklos - partnerės konsultuojant LĮŠC specialistams išbandys modelį ugdymo procese ir įgyvendins ne tik individualią pagalbą ir tikslingas intervencijas mokiniams, bet ir užtikrins diferencijuotą, motyvuojantį ugdymą. 

Mūsų gimnazija pateikė paraišką dalyvauti šio modelio išbandyme ir buvo atrinkta kartu su kitomis keturiomis Lietuvos ugdymo įstaigomis. Liepos 13 dieną įvyko pirmasis nuotolinis susitikimas su  modelio kūrėjais ir koordinuojančiais asmenimis. Mokyklos, dalyvausiančios modelio išbandyme, dalyvaus mokymuose, turės prieigą prie modelio diegimo rezultatų, kurie prisidės prie mokinių ugdymo proceso tobulinimo, gaus kompensacinių priemonių rinkinius, skirtus mokiniams, turintiems specifinių mokymosi (skaitymo ir/ar rašymo) sutrikimų ir kt.

Modelis bus įgyvendinamas 2023-2024 m. m. 

Džiaugiamės, kad turėsime dar vieną galimybę tobulinti įtraukiojo ugdymo įgyvendinimą gimnazijoje. 

Nuotraukos:
Jolanta Jonaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos