#MepaLietuva. „Karjeros diena“ gimnazijoje

Birželio 2d. gimnazijoje – „Karjeros diena“. Mokiniai šią dieną dalyvavo dviejuose projektuose.

Pirmasis projektas buvo „Šok į tėvų klumpes“, kurį organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. Apie 28 proc. gimnazijos mokinių penktadienį ugdė savo kompetencijas tėvų darbovietėse. Gimnazistai ne tik išbandė kasdienines tėvų veiklas, susipažino su profesija, fizinėmis darbo vietomis, bet ir pabendravo su tėvų kolegomis, administracija.

Antrasis projektas „Atgal į mokyklą“  – visos ES mastu vykdomas, jau tradiciniu tapęs, projektas, kurį nuo 2013 m. kasmet  įgyvendina URM bendradarbiaudama su kitomis valstybės institucijomis.

Šio projekto tikslas – suteikti galimybes mokiniams ir jų mokytojams gauti žinių apie ES ir valstybių narių veikimą joje, skatinti domėjimąsi europinėmis temomis, bei formuoti vertybines nuostatas, įgalinančias jaunus žmones būti aktyviais piliečiais, tikinčiais, kad gali daryti pokyčius ES.

Mokinių taryba bendradarbiaudama su Karjeros specialiste Akvile į gimnazija pakvietė nemažą būrį gimnaziją baigusių mokinių, kurie dalijosi savo karjeros keliu, gerąja patirtimi bei sėkmės istorijomis. Visų istorijos buvo labai įdomios bei naudingos. Mokiniai buvo ypatingai aktyvūs uždavinėjant klausimus.

Dėkojame visiems klasių vadovams, mokytojams, mokiniams ir svečiams. Smagu buvo „pasimatuoti profesijas“.

Ačiū buvusiems mokiniams: Lukui Kačiušiui, Lukui Tytmonui, Gintui Gintarui,  Audrai Povilaitytei, Edvinui Samiui, Vytautui Kašinskui, Monikai Balčiauskaitei, Jokūbui Vaičiui, didžiuojamės Jumis.  

Nuotraukos:
Akvilė Dambrauskiene

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos