#STEAM. Paukšteliai dėkoja už namelius

 Pradinių klasių mokiniai prisijungė prie gimnazijoje skelbtos akcijos ,,Inkilai paukšteliams" ir vykdė ilgalaikes projektines veiklas.

 Mokiniai domėjosi, kokių reikalavimų reikia laikytis norint pagaminti tinkamiausius namelius sparnuočiams. Jie bendradarbiaudami su tėveliais rinko medžiagas, matavo, skaičiavo, pjovė lentutes ir sukalė net 38 inkilus. Kartu su mokytojomis skaičiavo, kiek paukščiukų apsigyvens šiuose naujuose nameliuose.

 Mažoji mokinių savivalda draugams, pagaminusiems inkilėlius, suorganizavo išvyką į Molavėnų piliakalnių kompleksą. Prie šios iniciatyvos prisijungė Dubysos regioninio parko ekologas Vaidas Greičius, kuris papasakojo apie parskrendančius ir žiemojančius paukščius. Kopiant į piliakalnius jis mokinius supažindino su šios vietovės istorija, gamta, čia, mūsų rajone, esančiu didžiausiu šimtamečiu Molavėnų ąžuolu ir Skirtino akmeniu. Mokiniai įgijo istorinių, gamtinių žinių, pasportavo ir pakvėpavo tyru oru. O paukšteliai už pagalbą linksmai čiulbės ir dėkos visą vasarą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos