eTwinning projektas „STEM Explorers“

  STEAM veiklos labai įdomios, įspūdingos, netikėtos, o kartais ir pakankamai sudėtingos. Tokį tyrimą „Ar magneto traukos jėga priklauso nuo magnetų skaičiaus?" atliko 1a klasės mokiniai.

   Pirmokai  toliau vykdo  eTwinning projekto ,,STEM Explorers“ veiklas, bet prieš tai dar  sukūrė plakatą ir logotipą, kur pateikė savo nuomonę bei lūkesčius dėl  tolimesnių projekto darbų. Projekto dalyvius iš Graikijos  su šventėmis pasveikino Canva programa sukurtu atviruku.

   Gruodžio mėnesio veikla susidėjo iš dviejų dalių. Pirmiausia pirmokai pasiskirstė į keturias grupes ir atliko tyrimą. Grupėse mokiniai kėlė tyrimo probleminį klausimą, suformulavo hipotezę, atliko tyrimą,  fiksavo rezultatus, brėžė grafiką, patikrino hipotezę ir suformulavo išvadą. Kiekviena grupė savo rezultatus pristatė  klasei,  palygino tarp grupių. Mokiniai labai atsakingai atliko tyrimą ir sužinojo, kad magnetų skaičius turi įtakos traukos jėgai. Traukos jėga didėja.

Vėliau mokiniai aptarė magnetų panaudojimą ir artimiausioje aplinkoje. Grupėse sukūrė konstrukciją su magnetu. Vieni sukonstravo sagę į plaukus, kiti – dėžutę. Darbas buvo sunkus, bet labai įdomus ir sėkmingas.

     Šis projektas paskatins mokinius ne tik domėtis techniniais dalykais, fizika, matematika, bet suteiks daug įgūdžių ir gebėjimų dirbti grupėse.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos