Tarptautinis projektas ,,Asking kids“

Gimnazijoje, kaip ir daugelyje pasaulio mokyklų, tęsiasi „eTwinning“ tyrinėjimai. 4a klasės mokiniai  toliau sėkmingai vykdo  eTwinning projekto ,,Asking kids“ veiklas. Šį mėnesį ketvirtokai atliko du eksperimentus „Vaivorykštė stiklinėje“ ir „Šokantys kukurūzai“. Pirmojo eksperimento metu mokinukai prisiminė  spalvų susidarymą iš pirminių spalvų, kūrė skirtingų tankių tirpalus ir eksperimento metu suformavo vaivorykštę. Antrojo eksperimento metu mažieji mokslininkai išsiaiškino, kad kukurūzai  yra sunkesni už vandenį ir vandenyje nuskęsta. Mokiniai sužinojo, kad į vandenį įpylus acto ir įdėjus sodos vyksta cheminė reakcija, kurios metu vandenyje anglies dioksidas virsta angliarūgšte, o jos burbuliukai aplimpa kukurūzus ir iškelia juos į paviršių. Paviršiuje burbuliukai sprogsta ir kukurūzai nusileidžia žemyn.

Ketvirtokai taip pat atliko du stebėjimus tyrinėjimus: „Geriamojo vandens pH“ ir „Oro temperatūra“. Pirmojo tyrimo metu mokiniai tyrė gimnazijos vandens pH, išsiaiškino, kad jis atitinka normą. Antrojo tyrimo metu stebėjo trijų dienų oro temperatūrą tuo pačiu laiku. Šiuos eksperimentus ir tyrimus atliko visi projekto dalyviai. Ketvirtokai lygimo gautus duomenis ir suformavo išvadas. Atlikus šiuos labai įdomius projektus sukurtos bendros visų dalyvių eksperimentų video, o tyrimai sudėti į elektroninę knygą.

Mokiniai tokiose veiklose ne tik eksperimentuoja, tyrinėja, daug sužino, bet patiria daug įspūdžių ir daug gerų emocijų.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos