Dalyvavome Erasmus + projekte „Time Bike Bursa“ Turkijoje

Balandžio 26/gegužės 6 d.  septyni Raseinių Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos mokiniai (Linas Lukauskis, Martynas Savickas, Arentas Karpas, Kotryna Domkutė, Kotryna Piatkutė, Evita Bondarovaitė, Andrėja Klapatauskaitė)  ir dvi mokytojos  (Romena Antanavičienė ir Jolita Piatkienė) dalyvavo Erasmus + projekte „BIKE TIME BURSA“ Turkijoje.  Be vidukliškių komandos,  projekte dalyvavo jaunimo grupės iš Danijos, Rumunijos, Latvijos, Čekijos ir Turkijos. 

Projekto tema – dviračiai ir ekologija, tvarumas.  Projekto metu dalyviai tyrinėjo dviračių ir tvaraus susisiekimo privalumus, taip pat tobulino komandinio darbo, lyderystės ir bendravimo įgūdžius, anglų kalbos žinias.  Kiekviena komanda turėjo pristatyti  savo šalį, jos kultūrą, tradicijas, organizuoti tikslines, projekto idėjas atspindinčias veiklas. Mišriose (įvairių šalių dalyvių) grupėse reikėjo atlikti ir kūrybiškai  pristatyti įvairias užduotis. Taip pat vyko „Eurovizijos“ konkursas ir filmų vakaras „Oskarų   naktis“. Pastarasis renginys buvo labai laukiamas. Visą dieną įvairiatautės dalyvių grupės kūrė filmus, kurių tema – tautiniai stereotipai, jaunimas ir dviratis. Smagu, kad daugiausiai „Oskarų“ susižėrė komanda, kūrusi filmą pagal mūsų Lino sugalvotą scenarijų.

Be intensyvių pažinimo bei kūrybinių veiklų, projekto dalyviai lankėsi Bursoje, 2 mln. gyventojų turinčiame mieste, dalyvavo beveik 20 – ties kilometrų žygyje į kalnus, važiavo dviračiais, mėgavosi vandens dviračių pramogomis.

Erasmus + projektai – puiki galimybė praplėsti akiratį, patirti naujų pojūčių, atrasti, išeiti iš komforto zonos, adaptuotis, gebėti prisitaikyti, pažinti pasaulį ir save. Už galimybę vykti į Turkiją visi dalyviai yra dėkingi savo šeimoms, gimnazijos direktorei Danutei Janukienei, projekto vadovui Mehmet Altuntop, projekto koordinatorei gimnazijoje mokytojai Gintarei Tytmonienei, kelionių agentūrai „DK kelionės“ ir Daivai Kaluškevičienei. 

Šis projektas baigėsi. Laukiame kitų! 

Nuotraukos:
Romena Antanavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos