#Žalioji odisėja. STEAM viktorina rajono ugdymo įstaigoms

  • Paskelbta: 2023-04-20
  • Kategorija: Konkursai

 Ar pažįstame į gimtinę pavasarį grįžusius paukščius, pražydusių augalų žiedus ar pirmuosius pumpurus kraunančius medžius? Ar žinome, kokie gyvūnai džiugina mūsų akį miškuose, pievose ar parkuose?  O juk po žiemos, nutirpus sniegui, pasirodė kalnai šiukšlių. Ar mokame jas rūšiuoti?  Ar visas medžiagas galima liesti ir drąsiai imti į rankas? Ką sako įspėjamieji ir draudžiantieji ženklai? Kokie šviesos šaltiniai yra gamtoje be Saulės? Kokius matavimo prietaisus naudojame gamtoje? Į šiuos ir kitus klausimus balandžio 19 d. atsakymų ieškojo Raseinių rajono ugdymo įstaigų 5-8 klasių mokinių komandos STEAM viktorinoje „Pavasario saulei nušvitus meiliai...“, kurią iniciavo Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos chemijos mokytoja Danguolė Viršilienė kartu su Raseinių rajono Švietimo pagalbos tarnyba, talkininkavo fizikos mokytoja Odeta Lukauskaitė ir biologijos mokytoja Virginija Petrošienė.

 Viktorinos tikslas - lavinti mokinių gebėjimą panaudoti ir pritaikyti praktikoje STEAM mokslų žinias, skatinti mokinių pažinimo, socialines, kūrybiškumo, komunikavimo kompetencijas. Viktorinoje dalyvavo net septynios rajono ugdymo įstaigų komandos: Girkalnio ir Betygalos Maironio pagrindinių mokyklų, Raseinių Viktoro Petkaus progimnazijos, Šiluvos, Ariogalos, Nemakščių ir Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijų mokinių komandos. Sveikinimo žodžiu viktoriną pradėjo gimnazijos direktorė Danutė Janukienė. Komandų užduočių atsakymus vertino Raseinių rajono Švietimo pagalbos tarnybos specialistė Saulė Sitavičienė, gimnazijos  direktorė Danutė Janukienė bei direktorės pavaduotoja Audra Samienė. Džiugino puikios mokinių žinios. Dalis komandų rungėsi tarpusavyje lygiosiomis arba su 1-2 taškų persvara. Trečią vietą iškovojo Raseinių Viktoro Petkaus progimnazijos komanda „Kačiukai kolboje“. Antros vietos nugalėtojais tapo Ariogalos gimnazijos komanda „Ariogalos skaidrus lašelis“. O pirmą vietą iškovojo Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos mokinių komanda „Vieversiukai“. Sveikiname prizines vietas užėmusias komandas!!! Komandas - prizininkes diplomais ir atminimo dovanelėmis apdovanojo Švietimo pagalbos tarnybos specialistė Saulė Sitavičienė. Už dalyvavimą viktorinoje gimnazijos direktorė Danutė Janukienė mokyklų komandoms įteikė padėkas, o kiekvienam mokiniui – atminimo dovanėles parengė organizatorės - Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos gamtamokslinio ugdymo mokytojos. 

Viktorinai išsikelti uždaviniai – stiprinti mokinių motyvaciją, mokytis gamtos mokslų, kelti STEAM mokslų žinių lygį, skatinti tarpmokyklinį bendravimą ir bendradarbiavimą yra įgyvendinti.  Dėkojame Raseinių rajono Švietimo pagalbos tarnybai ir gimnazijos administracijai už  palaikymą ir pagalbą, ugdymo įstaigų komandoms ir jas rengusiems mokytojams už dalyvavimą. Tikimės, kad ši viktorina liks tradicine ir vėl susitiksime kitais mokslo metais.

Nuotraukos:
Gamtamokslinio ugdymo mokytojos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos