Dalyvavome nacionaliniame geografijos konkurse

  • Paskelbta: 2023-04-03
  • Kategorija: Konkursai

Gimnazijos mokiniai: Kamilė Vaičaitytė 6b kl., Danielė Petkevičiūtė 7a kl., Urtė Baukytė ir Nojus Karpinas Ia kl., Kristupas Baltrušaitis IIb kl., Eimantė Mockutė ir Eglė Vispolskytė IV a kl. dalyvavo VU Chemijos ir geomokslų fakulteto Geomokslų institute vykusiame XXII-ajame nacionaliniame mokinių Česlovo Kudabos geografijos konkurse.

Konkursas, skirtas populiarinti žymaus Lietuvos geografo, Kovo 11-osios Nepriklausomybės akto signataro Česlovo Kudabos darbus ir idėjas bei skatinti kritinį mąstymą, kūrybiškumą ir meilę gimtajam kraštui. Šių metų konkurse dalyvavo net 857 mokiniai ir 270 mokytojai iš 241 Lietuvos mokyklos.

Mokiniai ne tik atliko geografines užduotis, bet rado laiko susipažinti su VU meteorologijos stotimi, paklausyti pasakojimo apie meteorologinius prietaisus, kas jais matuojama, aplankyti meteoritų parodą „Atskraidinę informaciją iš kosmoso...“ bei pastovią mineralų, uolienų ir fosilijų ekspoziciją.  Grožėjosi aukščiausia Lietuvoje Pūčkorių atodanga – geologiniu paminklu, dešiniajame Vilnios krante.

Dėkojame direktorei už sudarytą galimybę vykti į konkursą.

Konkurso rezultatai bus paskelbti gegužės pabaigoje, nekantriai laukiame.

Nuotraukos:
Vilma Jokubauskienė, mokytoja ekspertė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos