Kūrėme geresnį internetą kartu!

Dienos tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis. Šių metų akcijos šūkis – Kurkime geresnį internetą kartu!

Lietuvoje įvairios šviečiamosios saugesnio interneto veiklos vyksta visą savaitę – tam skirta Saugesnio interneto savaitė.

Prie šių veiklų prisijungė ir Viduklės Simono Stanevičiaus mokyklos mokiniai. Visą savaitę per informacinių technologijų pamokas mokiniai diskutavo apie patyčias elektroninėje erdvėje, svarstė, kaip galima jų išvengti, atkreipė dėmesį į bendravimo socialiniuose tinkluose grėsmes.

Saugesnio interneto veiklose dalyvavo ir pradinių klasių mokiniai. 3 ir 4 klasių mokiniai stebėjo konferenciją „Vaikas + ekranas + mokykla = ?“, kurioje buvo kalbama apie ekranų poveikį vaikų sveikatai, ekranų naudojimo mokyklose ypatumus. Atliko testus „Ar esi saugus internete?“, „Ar saugai asmens duomenis internete?” 1 ir 2 klasių mokiniai stebėjo vaizdo siužetus, kuriuose atkreipiamas dėmesys į elektronines patyčias, primenamos saugaus elgesio strategijos.

Buvo vieningai nutarta, kad naudotis mobiliaisiais įrenginiais ir juose esančiu internetu reikia atsakingai, saugoti savo privačius duomenis ir apdairiai rinktis internetinius draugus.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas