Mokytojos išbando naują socialinio ugdymo programą

Mokytoja Vilma Jokubauskienė dalyvavo 5–8 kl. integruoto socialinio ugdymo programos „Jaunas ir pilietiškas“ pilotų mokymuose, kurie vyko Vilniaus Adomo Mickevičiaus bibliotekos mokymų centre, programos tikslus, metodinę medžiagą ir elektroninį vadovėlį ,,Jaunas ir pilietiškas“ pristatė Lietuvos laisvosios rinkos instituto viceprezidentė Aneta Vainė, LLRI švietimo centro projektų koordinatorė Justina Jablonskaitė.

Lietuvoje vykstantis Bendrųjų ugdymo programų turinio atnaujinimas remiasi tarpdalykine integracija. Ugdymo programa „Jaunas ir pilietiškas“ atliepia šią darbo su mokiniais metodiką ir siūlo integruoti ekonomiką ir verslumą, pilietiškumą bei dorinį ugdymą (etiką) per geografijos, istorijos ir kitas disciplinas. Itin svarbu, kad integracija pamokose vyktų žinias siejant su realaus pasaulio aktualijomis bei asmenine mokinio patirtimi.

Programą sudaro 12 pamokų, joje mokiniai nagrinės aktualius socialinius reiškinius (pvz., darbas, skurdas, ekologija, mainai, vartojimas) iš asmeninės, bendruomeninės ir globalios persperktyvų.

Nuotraukos:
Vilma Jokubauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos