eTwinning projekto „Asking kids“ tęsinys

Tiriamoji veikla bendrojo lavinimo mokykloje — neatsiejama ugdymo proceso dalis. Didaktiniu požiūriu tokia veikla yra vienas iš efektyviausių būdų padidinti mokinių pažintinį aktyvumą, gilinti tarpdalykines žinias, tobulinti bendravimo įgūdžius.   

4a klasės mokiniai  toliau sėkmingai vykdo  eTwinning projekto ,,Asking kids“ veiklas. Šio mėnesio tema „Elektra“. Pirmiausia ketvirtokai rašė „Flinga“ platformoje, ką žino apie elektrą. Tuomet, pasiskirstę į tris grupes, gilinosi į tyrimą „Ar baterijų skaičius turi įtakos lemputės ryškumui?“. Grupėse mokiniai iškėlė tyrimo probleminį klausimą, kaip keičiasi lemputės šviesos ryškumas, jei keičiame baterijų skaičių. Taip pat mokėsi matuoti šviesos ryškumą, suformulavo hipotezę, fiksavo tyrimo rezultatus, brėžė grafiką, patikrino hipotezę ir suformulavo išvadą. Tyrimo pabaigoje rinko duomenis bei  pateikė juos  grafike, suformulavo išvadą.

Kad įsitikintume atlikto tyrimo tikslumu, į klasę pakvietėme ekspertę, fizikos mokytoją Odetą Lukauskaitę. Ji mokiniams papasakojo apie elektros atsiradimo istoriją, kartu su ketvirtokais aptarė elektros panaudojimo būdus ir jos reikalingumą. Padedami mokytojos atliko keletą tyrimų, kuriuose buvo demonstruojama, kaip įsielektrina daiktai, kurios medžiagos yra laidininkai, o kurios izoliatoriai. Taip pat mokytoja pademonstravo, kaip baterijų skaičius lemia lemputės ryškumą. Mokytoja keitė baterijų skaičių ir matavo lemputės ryškumą. Po šios ekspertės pamokos ketvirtokėliai labai džiaugėsi, kad ir jie buvo teisūs atlikdami šį tyrimą, todėl kiekviena grupė savo rezultatus pristatė  klasei, juos palygino.

Kita STEAM veikla  — namo projektavimas. Kiekviena grupė iš antrinių žaliavų sukūrė namą, suprojektavo, kur ir kaip reikia įvesti apšvietimą. Ketvirtokai diskutavo apie elektriko profesiją, jos reikalingumą, braižė projektus. Susidūrę ir su inžinieriaus profesija, „įvedė“ savo namelyje apšvietimą ir pademonstravo draugams.

Džiugu, kad „Flingos“ platformoje parašė įsivertinimą, kad mokinių žinios labai prasiplėtė, o šis projektas labai praturtino.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos