SEB moksleivių ambasadorių programa

Kaip manote, ar žmogus gali apkeliauti aplink pasaulį? O kiek užtrunka kelionė ir kiek jai reikia pinigų, kad pavyktų apkeliauti? 

Į šiuos klausimus radau atsakymą patekusi į SEB banko moksleivių ambasadorius. Ši programa leidžia daugiau sužinoti apie finansinį raštingumą, moksleivis gauna taupymo ir investavimo pagrindus, prekės ženklo ir viešojo kalbėjimo pagrindus, produkto ir paslaugos dizaino įvadą, o vėliau ir galimybę tapti SEB komandos dalimi. 

Esu laiminga, kad praėjau visus etapus ir dabar galėsiu gilinti savo žinias, kadangi ateitį noriu sieti su ekonomika, verslu ir finansais. Taip pat stengiuosi dar labiau tobulinti viešąjį kalbėjimą, todėl 01.13 dieną pravedžiau pirmąją paskaitą savo Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijoje. Mokiniams įrodžiau, kad apkeliauti aplink pasaulį yra tikrai įmanoma, jei išmoksime taupyti ir sekti savo asmeninius finansus, todėl darėme kartu su mokiniais pratimą, kai vienu metu garsiai turėjome ištarti savo svajonių šalies pavadinimą, į kurią keliautume jeigu turėtume pakankamai pinigų, todėl pasidalinau populiaria biudžeto sudarymo taisykle 50-30-20, paminėjau įvairius taupymo būdus, taip pat trumpai kalbėjau ir apie greitą madą – rėmiausi SHEIN prekės ženklu ir plačiau papasakojau apie jų taikomą "ištestuok ir kartok" verslo modelį. 

Tikiuosi, kad mokiniams buvo naudinga ir įdomu, o aš galiu tik pridurti, kad mano kelionė į verslo pasaulį tik prasidėjo – jau kitą mėnesį susitiksime su mokiniais paskaitoje apie investavimą! ;)

Autorius:
Augustė Povilaitytė

Nuotraukos:
Augustė Povilaitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos