Progų sutartinė mūsų gimnazijoje

  • Paskelbė : Audra Samienė
  • Paskelbta: 2022-10-27
  • Kategorija: Didžiuojamės

Kai metraščiai, žinynai, dokumentai pradeda „badyti akis“ datomis, šių progų - sukakčių ramiai paminėti neįmanoma! Todėl... spalio 26-ąją Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos mokiniai, mokytojai ir būrelis entuziastingų tėvelių  išradingai, linksmai ir net kiek triukšmingai šventė Simono Stanevičiaus 223-ąjį gimtadienį, 15 metų sukaktį, kai esame gimnazija, 510 metų- kai Viduklėje paminėta mokykla ir 33 metai, kai mokyklai suteiktas Simono Stanevičiaus vardas. Tikra progų sutartinė! Šiai  sutartinei visos klasės iš gamtinių medžiagų kūrė tortus. Vienas už kitą įdomesni  „kepiniai“  puikavosi prie gimnazijos, už stadiono, prie bažnyčios, seniūnijos, prie Sujainių, Pryšmančių bibliotekų, prie „Senosios koldūninės“, Blinstrubiškių senelių globos namuose, Kanopėnuose, ikimokykliniame ugdymo skyriuje. Net sunku visus išvardinti. Bet būtina paminėti, kad ten, kur vyko šventinio torto kūrimas, buvo skaitomos Simono Stanevičiaus pasakėčios.  Vienur klausytojų buvo daugiau, kitur mažiau, bet juk smagiausias - pats procesas.
Po kūrybinės - literatūrinės užduoties visi mokiniai (nuo pirmokėlių iki abiturientų) dalyvavo šventinėje eisenoje miestelio gatvėmis. Mojuodami skaitytų pasakėčių personažų atvaizdais, balionais, sukakčių skaičiais mokiniai ir mokytojai savo žygiu visai Viduklei pranešė apie vykstančią šventę. Įveikę daugiau nei tris kilometrus, visi sugrįžo į gimnaziją ir... krepšinio aikštelėje sušoko gimnazijos šokį.  Gali kilti klausimas, argi dar buvo jėgų? Taip! Nes visiems kartu  – niekas nesunku! 
 Vėliau mokiniai išsiskirstė į kabinetus, vaišinosi proginiu tortu, dalinosi dienos įspūdžiais. Netrukus gimnazijos socialinio tinklo paskyroje pabiro užfiksuotos gražiausios dienos akimirkos.
Bėgte prabėgo įdomių ir naudingų veiklų pilna diena,  protarpiais palydėta šiltu lietumi, saulės šypsena ir net netikėta Vaivos juosta rudeniniame danguje. Puiki buvo diena. Belieka už ją padėkoti vieni kitiems, sau ir Gamtai. Iki kito gimtadienio!
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos