Sėkmė „eTwinning“ projektuose ir dalijimasis patirtimi

Gimnazijoje sėkmingai įgyvendinti net trys „eTwinning“ projektai ir įvertinti kokybės ženkleliu. Pasidalinta sėkmės istorijomis su visa bendruomene.

Mokytojai jau yra patyrę, kaip puikiai projektinė veikla papildo įprastines pamokines veiklas ir kad mokymasis su mokiniais/vaikais gali tapti labai įdomus ir smagus visiems mokymosi proceso dalyviams.

Raseinių r. Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazija į „eTwinning“ projektinę veiklą įsijungė 2021-2022 m. m. 2 mokytojai yra užsiregistravę portale https://school-education.ec.europa.eu/

 ir įgyvendina projektus. 2021-2022 m. m įgyvendinome 3 „eTwinning“ projektus. 2 nacionalinius „Esu lietuvis“ ir  „STEAM ruduo“ bei tarptautinį „Lietuvai - 104 maži žingsneliai (104 small steps for Lithuania)“. Visi 3 projektai buvo pateikti  Nacionalinei paramos organizacijai (NPO) ir įvertinti nacionaliniais kokybės ženkleliais. Savo sėkmės istorijomis projektuose ir pasidalino pradinių klasių mokytoja ekspertė Ingrida Račickienė bei ikimokyklinio ugdymo mokytoja metodininkė Jolita Piatkienė su kitais bendruomenės nariais.  Pasidalijimo patirtimi tikslas – tobulinti mokytojų kompetencijas reikalingas dalyvauti „eTwinning“ (ESEP) programoje ir įgyvendinti įvairaus lygio projektus. Nes programoje „eTwinning“ dalyvaujantys mokytojai jau puikiai žino, kad šioje programoje projektai praplečia bendradarbiavimo ribas ne tik Lietuvos mokyklose, bet ir tarptautiniu mastu. Tarptautinis bendradarbiavimas suteikia labai daug papildomos vertės, kurią sudėtinga būtų sukurti bendraujant tik su tos pačios šalies ir kultūros žmonėmis. Juk sąveikoje su kitų šalių atstovais turime puikią galimybę įgyti tarpkultūrinės kompetencijos įgūdžių, lavinti užsienio kalbos gebėjimus, pažinti kitų šalių kultūras, pakelti dalyvaujančių mokinių/vaikų motyvaciją įsitraukti į veiklas, kuriose dalyvauja skirtingų kultūrų mokiniai/vaikai ir dar daug kitų privalumų, kuriuos suteikia išsiplėtusios tarptautinio bendradarbiavimo ribos.

Siekiant padėti suinteresuotiems asmenims sėkmingiau įsijungti į „eTwinning“ programą gimnazijoje buvo sukurta „eTwinning“ programos darbo grupė, kurios tikslas gimnazijos bendruomenei (mokytojų ir mokinių susirinkimuose, tėvams susirinkimuose) pristatyti programos idėją, tikslus, eigą, darbą su šia platforma ir laukiamus rezultatus.

Ši komanda ir parengė projektą „eTwinning. Nuo registracijos iki ženkliuko“ bei pateikė Švietimo mainų paramos fondui (toliau – ŠMPF), programos „eTwinning“ nacionalinė paramos organizacijai Lietuvoje, kuris  skelbė projektų konkursą, skirtą paremti Lietuvos švietimo įstaigų, dalyvaujančių programoje „eTwinning“ profesinį tobulėjimą ir geresnį „eTwinning“ panaudojimą nuotoliniam ir mišriam mokymuisi.

Laukiame projekto finansavimo ir tikime sėkme.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos