#MepaLietuva. eTwinning projektas „Europos kalbų diena“

    2022-2023 m.m. Raseinių rajono Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos 4a klasės mokiniai prisijungė prie tarptautinio eTwinning projekto ,,Europos kalbų diena“. Šiame projekte dalyvauja dešimt mokyklų iš devynių Europos šalių, tarp jų idėjos sumanytojai, Prancūzijos mokiniai, prie kurių prisijungė Lietuvos, Ispanijos, Kroatijos, Slovėnijos, Ukrainos, Lenkijos, Italijos, Rumunijos mokiniai bei jų mokytojai. Projekto tikslas – skatinti kalbų mokymosi įvairovę, išugdyti pagarbą visoms Europos kalboms, skatinti mokinių norą pažinti kuo daugiau apie Europos šalis bei jų kalbas.

   Kiekvieną mėnesį projekto dalyviai atliks vis naujas užduotis: gamins ir siųs partneriams atvirukus, kad atrastų skirtingo rašto kalbas. Laiškai jau sukurti ir išsiųsti visiems projekto dalyviams, o mus jau pasiekė laiškai iš Prancūzijos, Slovėnijos ir Rumunijos. Mokinių laukia rašymo  iššūkis – parašyti žodį 3 skirtingomis Europoje vartojamomis abėcėlėmis: lotynų, kirilicos ir graikų, sukurti žodžių debesį, parašyti žodžius kalbomis, kurie reprezentuotų savo šalį. Taip pat mokiniai kurs vaizdo įrašus, skaičiuos iki 10 savo gimtąja kalba bei mokysis skaičiuoti projekto partnerių kalbomis.

     Šis projektas paskatins mokinius pristatyti savo šalį, susipažinti su kitomis šalimis ir mokytis įvairių kalbų rašto. Prasmingos projekto veiklos padės mokytis ne tik naujų dalykų, bet ir ugdys visapusišką bendradarbiavimą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos