Atsakingas maisto vartojimas ir vaišės netikėtam svečiui

Šią savaitę 2a klasės mokiniai daug kalbėjo apie taupumą, maisto vartojimo kultūrą. Savaitės pradžioje klasėje lankėsi sveikatos specialistė Lina Vaišnorienė. Ji papasakojo apie atsakingą maisto vartojimą ir pateikė naudingų pasiūlymų. Vaikai stebėjo filmukus, klausėsi pasakojimo ir noriai atsakinėjo į pateiktus klausimus. Antrokėliai ir patys siūlė, kur panaudoti maisto atliekas, kaip atsakingai apsipirkti parduotuvėje. Mokinukai pamokoje turėjo po vieną daržovę ar vaisių. Atlikome „sociologinį“ tyrimą, ką dažniausiai valgo vaikai. Suskaičiavus rezultatus paaiškėjo, kad dažniausiai vaikai valgo morkas ir obuolius, kartais mielai suvalgo ir svogūną bei česnaką.
Įgytas žinias 2a klasės mokiniai nusprendė pritaikyti praktikoje, todėl prieš atostogas jie dalyvavo socialinių įgūdžių valandėlėje „Kuo pavaišinti netikėtą svečią“. Valandėlėje dalyvavusi socialinė pedagogė Romena Antanavičienė akcentavo pagarbą užaugintiems produktams, pagamintam maistui, duonai ir patarė, ką greitai galime pagaminti iš namuose turimų produktų ir pavaišinti netikėtai užsukusį svečią.
Už ekranų vyko tikras kulinarinis šou. Ant smeigtukų vėrėsi duonos, sūrio, dešros, batono, moliūgo ir net česnako gabalėliai, desertui mokiniai rinkosi bananus, obuolius, kriaušes, vynuoges... Vėrinukai tuoj pat buvo susmeigti į obuolio ar kriaušės puseles, paserviruota ir pasidžiaugta rezultatu. Vaikams labai patiko užsiėmimas, nes nebuvo išmestas nei mažiausias maisto trupinėlis. O mokytojoms širdį džiugino tai, kad vaikai gamindami sakė: „Čia dabar mamai, čia broliui pagaminsiu, mes penki, tai reikia penkių vėrinukų...“.
Geros, gyvenimui ruošiančios pamokos. Už pagalbą dėkojame sveikatos specialistei Linai ir socialinei pedagogei Romenai.
padėkoti autoriui